Kanelbasilikaparfait med jordgubbar i marinad (6 personer)


25 blad kanelbasilika
1 dl matlagningsyoghurt
3 äggulor
2 msk honung
1 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde

Jordgubbsmarinad
250 g färska jordgubbar
1/2 dl strösocker
1/2 dl kanelbasilika

Så här gör du
Mixa basilkan och tillsätt yoghurten och mixa till en slät grön kräm. Vispa äggulor, honung och socker i en bunke i vattenbad tills sockret smälter. Tag bunken ur vattenbadet och fortsätt vispa tills det svalnar. Vispa grädden till ett fluffigt skum och vänd därefter i basilikayoghurten samt äggblandningen. Fördela i små formar, kaffekoppar eller i en stor form. Frys i minst 2-3 timmar.
Marinera under tiden jordgubbarna. Snoppa, skölj och skriva dem och blanda med socker och hackade basilikablad. Låt allt stå och dra i 1/2-1 tim i kylen.
Servera parfaiten upptippad på ett fat med marinerade jordgubbar runt.

Skriv ut recept